<
>

Van de Looi ziet 'creatieve' Lang afhaken: "Dat is een bittere pil"

Erwin van de Looi baalt enorm dat hij Noa Lang, Ludovit Reis én Deyovaisio Zeefuik moet missen in aanloop naar de knockout-fase van het Jeugd EK. "Dat zij moeten afhaken, is een bittere pil."

Vooral het gemis van Noa Lang zorgt voor minder creativiteit in de EK-selectie van Jong Oranje. "Maar niet alleen met Noa, ook missen we Cody Gakpo die er de vorige keer nog bij was. Dat zijn jongens die uit het niets in kunnen creëren en dat ook nog koppelen aan rendement. Aan de andere kant hebben we nu Calvin Stengs die terug is. "

Van de Looi zag niet alleen Cody Gakpo, maar ook zijn aanvoerder Teun Koopmeiners naar het grote Oranje vertrekken. "Maar er zit nog genoeg kwaliteit in."

Debutant Rensch krijgt kans
De enige debutant in de EK-selectie is Devyne Rensch. De vorige interlandperiode heeft Van de Looi in overleg met Ajax de 18-jarige rechtsback expres thuisgelaten met het oog op het drukke schema. "Ik wil kijken wie er klaar voor is om tegen Frankrijk te spelen. Hij heeft net zoveel kans om te spelen als de ieder ander als hij zich laat zien. "

Interessante Ihattaren
PSV'er Mohamed Ihattaren is niet fit genoeg om geselecteerd te worden, gaf Van de Looi aan. "Hij is ene hele interessante speler voor Jong Oranje, maar zelfs ook voor het Grote Oranje. Maar helaas gaat er een streep door."

Calvin Stengs baalt dat hij niet bij het Grote Oranje zit, maar ziet ook een klein voordeeltje. "Hier zit je met alleen maar leeftijdsgenoten bijvoorbeeld."