<
>

Lang, Zeefuik en Reis missen jeugd EK

ANP

Noa Lang, Deyovaisio Zeefuik en Ludovit Reis zullen zich niet melden bij Jong Oranje voor het EK. Lang (Club Brugge) en Zeefuik (Hertha BSC) zijn geblesseerd en Ludovit Reis moet met VFL Osnabrück in de Tweede Bundesliga zien te houden.

Kaj Sierhuis (Stade de Reims) en Mats Knoester (Heracles Almelo) zijn opgeroepen als vervangers. De selectie van Erwin van de Looi start maandag de EK-voorbereiding met 22 spelers. Maandag 31 mei neemt Jong Oranje het op tegen Jong Frankrijk.

Domper voor Lang
Vooral voor Lang, die met Club Brugge kampioen werd, komt de klap hard aan. Hij kampt met scheur in de hamstring, waardoor hij het EK, dat van 31 mei tot en met 6 juni verder gaat, sowieso niet haalbaar is. De oud-Ajacied maakt kans op de titel voetballer van het jaar in de Belgische Jupiler Pro League. Club Brugge meldde zaterdag dat Lang kampt met een blessure waardoor hij het duel met Racing Genk moest laten lopen. Toch kwam Lang ook negatief in het nieuws vanwege gezang na het vieren van de titel. Volgens de KNVB is Zeefuik niet wedstrijdfit.

Als Nederland de finale van het EK onder 21 weet te behalen, dan speelt het de finale op 6 juni om 21.00 uur in de Stadion Stožice in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De mogelijke tegenstander in de finale is Spanje, Kroatië, Portugal of Italië.

Vrijdag presenteerde Van de Looi de definitieve selectie voor het EK.