<
>

Union Berlin naar voorronde UEFA Conference League

ANP Foto

Op de slotdag van de Bundesliga heeft Union Berlin een plek in de voorronde van de UEFA Conference League veiliggesteld. Door een 2-1 overwinning op RB Leipzig liet het Borussia Mönchengladbach, VfB Stuttgart en SC Freiburg achter zich. Al die clubs maakten ook nog kans om zevende te worden, maar schoten dus net tekort.

Union Berlin door het oog van de naald

Union Berlin begon de laatste speeldag met 47 punten op de felbegeerde zevende plek met. De club moest het wel opnemen tegen RB Leipzig. Het beloofde dus een moeilijke middag te worden. En dat bleek later ook zo te zijn.

Tien minuten na rust kwam de club op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Justin Kluivert. Union Berlin toonde veerkracht en kwam via Marvin Friedrich in de 67ste minuut op gelijke hoogte. De Berlijnse club leek het lang niet te gaan halen, maar Max Kruse maakte in de 92ste minuut de winnende. Union won hierdoor in extremis met 2-1 en plaatste zich zo voor de voorrondes van de UEFA Conference League.

Overtuigende zege niet genoeg voor Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach ging de dag als nummer acht in, met slechts een achterstand van één punt op Union Berlin. Het schoot uit de startblokken in het uitduel tegen Werder Bremen, want na drie minuten was het al raak via Lars Stindl. Daardoor stond de ploeg vroeg in de wedstrijd op de virtuele zevende plaats.

Na rust begon Mönchengladbach wederom sterk. In de 52ste minuut verdubbelde Marcus Thuram de voorsprong en even later zorgde Ramy Bensebaini zelfs voor 0-3. Op de velden van de concurrenten was er toen nog niet gescoord. De club stopte niet bij drie, want het kwam zelfs op een 0-4 voorsprong. Bremen kwam later nog wel terug tot 2-4, maar daar bleef het bij. Borussia Mönchengladbach deed wat het moest doen, maar zag Union Berlin dus winnen. Daardoor eindigt Mönchengladbach het seizoen als nummer acht.

Stuttgart onderuit tegen Bielefeld

VfB Stuttgart moest vandaag in eigen huis winnen van Arminia Bielefeld om kans te maken op een plek in Europa. Met 45 punten moest het een gat van twee punten zien te overbruggen.

Door zes slechte minuten vervlogen de kansen van Stuttgart om een plek in Europa te claimen. In de 66ste en 72ste minuut moest de thuisploeg twee tegentreffers incasseren en dit kwam de club niet te boven. Eindstand: 0-2.

Freiburg verliest bij Frankfurt

Zelfs nummer tien Freiburg maakte in speelronde 34 nog kans op een plek in de voorronde van de Conference League. Net als Stuttgart had de club tot nu toe 45 punten bij elkaar gespeeld. Het moest raar lopen om Freiburg naar de zevende plek te krijgen. De club slaagde er uiteindelijk ook niet in. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt verloor het met 3-1.