<
>

'Miljardair Boekhoorn krijgt de macht bij N.E.C.'

Pro Shots

Marcel Boekhoorn krijgt volgens De Gelderlander de macht binnen N.E.C. Onder de regie van de miljardair moet de club een ‘serieuze eredivisionist’ worden dankzij een miljoeneninjectie. Van een overname is daarentegen geen sprake.

De 61-jarige Boekhoorn gaat de koers uitzetten te beginnen met een ‘opschoning’ in de top van de club. Betrokkenen beweren dat van een overname ‘geen sprake’ is, mede omdat dat juridisch gecompliceerd ligt.

Club eigendom van fans
"Marcel vindt dat een voetbalclub het eigendom moet zijn van de fans, van de mensen die van de club houden”, aldus een anonieme bron tegen De Gelderlander. "Hij wil de club helpen, de structuur verbeteren en zorgen dat N.E.C. financieel weer gezond wordt. Dat doet hij uit liefde voor de club.”

Johan Derksen openbaarde eerder dat Boekhoorn al 22 miljoen euro van zijn eigen geld in de club heeft zitten. De eigenaar van Ouwehands Dierenpark, die bekend werd door deals met Telfort, Bakker Bart en de HEMA, stapt 'vol' in. "Nu stapt Boekhoorn ook echt in”, zegt Leen Looijen, lid van de raad van commissarissen van N.E.C. "En dat is een heel goede zaak voor de club.”

Nog niet beklonken
Jarenlang was Boekhoorn suikeroom van de Nijmeegse club. Hij zou nog met de gemeente Nijmegen en de Belastingdienst over een aantal belangrijke financiële zaken onderhandelen. De club staat er financieel zeer beroerd voor. Als dat is afgerond zal de deal worden beklonken.