<
>

PEC Vrouwen onderuit in Heerenveen, Alkmaar - Excelsior blijft onbeslist

Het reguliere seizoen van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen zit erop. De competitie bevindt zich momenteel in de play-offs, maar deze zien er anders uit dan in de Eredivisie. De eerste vier teams nemen het namelijk tegen elkaar op in een poule. Dit geldt ook voor de vier teams die in de onderste helft van de competitie eindigden en zij speelden vanavond tegen elkaar.

Late zege

PEC Zwolle en Heerenveen zijn de nummers één en twee van deze groep. De ploeg uit Zwolle leidde de poule voorafgaand aan de wedstrijd met veertien punten en Heerenveen volgde met twaalf. De Friese club had daarom een in eigen huis overwinning nodig om de kop over te nemen.

Het leek lang op een bloedeloos gelijkspel uit te lopen, maar het venijn zat hem in de staart. Heerenveen kwam in de 85ste minuut namelijk op voorsprong via Elze Huls, die een kwartier daarvoor was ingevallen. Dit bleek de enige goal van de wedstrijd te zijn, waardoor de club uit Friesland nu met vijftien punten eerste staat in deze poule.

Puntendeling

Excelsior ging vanavond op bezoek bij VV Alkmaar, maar beide teams kwamen niet tot scoren. Ze hielden daarom allebei een punt over aan deze wedstrijd. Daar hebben ze niet zoveel aan, want het gat tot PEC en Heerenveen is te groot. De negen punten van Excelsior brengen de club voor nu op de derde plek. Het verschil met de nummer vier VV Alkmaar blijft één punt door het gelijke spel.