<
>

Van Seumeren klaar met KNVB: "Verschrikkelijk slecht georganiseerde bende"

Frans van Seumeren is helemaal klaar met de KNVB. De clubeigenaar van FC Utrecht noemt de voetbalbond "een ongelooflijk verschrikkelijk slecht georganiseerde bende" tijdens een uitzending van Een Berg Sport van RTV Utrecht. "Er is totaal geen gevoel van empathie, dat zit in de hele organisatie."

Dit zegt hij naar aanleiding van de play-off-finale die door de KNVB van zaterdag naar zondag is verplaatst. "We krijgen bijvoorbeeld alleen een brief", vervolgt hij. "Wedstrijd is verplaatst. Je zou toch op zijn minst kunnen verwachten dat er een belletje komt. Even overleg."

Geen gepest

"Nee, absoluut niet", antwoordt Van Seumeren op de vraag of het kort geding is aangespannen om de KNVB te pesten. "Laten we eerlijk zijn. Vorig jaar zijn we heel slecht behandeld door de KNVB, maar dat is niet meteen de maatstaf voor deze kwestie. Toen mocht het niet op het veld beslist worden van de KNVB." Dat gaat natuurlijk over de niet gespeelde bekerfinale van 2020.

"Nu is er heel duidelijk een artikel die verwijst naar de omstandigheden die er nu zijn en zegt de KNVB: ja, maar dat is niet zo sportief. Dus nu moet er wel gespeeld worden." Van Seumeren kan daar alleen maar om lachen.

Europees ticket

De clubeigenaar hoopt dat de rechter beslist dat FC Utrecht het Europese ticket in handen krijgt. Zo niet, dan gebeurt dat wel op het veld volgens hem. "Als die rechtvaardiging niet vanuit de KNVB komt, dan zorgen onze spelers er wel voor. We gaan gewoon die wedstrijd winnen."