<
>

United waarschijnlijk zonder Maguire in Europa League finale

Pro Shots

Manchester United rekent niet op Harry Maguire in de finale van de Europa League, volgende week tegen Villarreal. Volgens trainer Ole Gunnar Solskjaer verloopt het herstel van de enkelblessure bij de 28-jarige centrale verdediger niet snel genoeg.

"Hij kan weer lopen zonder krukken", zei de Noorse trainer over de speler. "Maar aan het trekken van een sprintje is hij nog niet toe. Dat zie ik ook nog niet op korte termijn gebeuren. Desondanks houd ik alle opties open. Ik geef hem tot dinsdagavond om te laten zien dat hij fit is."

Sinds Maguire afwezig is gaan de prestaties van United wat achteruit. Van de laatste drie duels werden er twee verloren en eindigde er één in een gelijkspel. Als nummer 2 van de Premier League is de club al zeker van kwalificatie voor de Champions League van volgend seizoen.

Maguire gaat in elk geval mee naar de Poolse stad Gdansk, waar de finale woensdag wordt gespeeld. "Zowel in als buiten het veld is Harry van groot belang", aldus Solskjaer. "Ik denk dat iedereen de laatste maanden bij afwezigheid van publiek op de tribunes letterlijk heeft kunnen horen hoe dominant hij is."