<
>

Mühren beste speler KKD, De Jong beste trainer

Robert Mühren is door trainers, aanvoerders én het publiek verkozen tot de beste speler van het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De spits van SC Cambuur scoorde maar liefst 38 keer en werd met zijn club kampioen. Henk de Jong kreeg de prijs voor de beste trainer van afgelopen seizoen.

Na zijn historische aantal doelpunten mocht Mühren ook de topscorerstitel in ontvangst nemen. Alleen Heracles-speler Joop Schumann maakte er in de jaren ’60 ooit meer in de Keuken Kampioen Divisie. Bovendien gaf Mühren afgelopen seizoen ook nog eens 12 assists. Daarmee is hij dit seizoen bij vijftig goals direct betrokken. Dankzij die ongekende cijfers was hij bij coaches, spelers én het publiek de favoriet. Het publiek kon stemmen via ESPN.nl/goudenschild.

De 32-jarige Mühren, die transfervrij is komende zomer, kreeg de prijs van beste speler overhandigd van zijn oom Arnold Mühren en droeg het Gouden Schild op aan zijn overleden opa.

Thomas Verheydt (Almere City), Jizz Hornkamp (FC Den Bosch), Sam Beukema (Go Ahead Eagles) en Mounir El Allouchi (NAC) waren ook genomineerd, maar visten achter het net. Mühren treedt in de voetsporen van Keisuke Honda, Alireza Jahanbakhsh en Abdelhak Nouri. Achtervolger El Allouchi was betrokken bij ongeveer de helft minder doelpunten met 13 goals en 14 assists.

De Jong beste trainer
Cambuur kreeg nog meer prijzen, want Henk de Jong werd verkozen tot beste trainer van de competitie. Onder de leiding van de 56-jarige Fries nam Cambuur sportieve revanche na het mislopen van de promotie in 2020. Bovendien schreef De Jong met Cambuur historie door maar liefst drie van de vier periodetitels binnen te halen. De ploeg uit Leeuwarden bleek met 109 goals een doelpuntenmachine en noteerde het beste doelsaldo van een KKD-ploeg in de laatste 32 jaar. Volgend jaar speelt Cambuur in de Eredivisie.

De prijs voor beste keeper ging naar Go Ahead Eagles-doelman Jay Gorter. FC Volendam-speler Micky van de Ven mocht de prijs van beste talent in ontvangst nemen.