<
>

Azzaoui blijft Heraclied, Bijleveld niet

ANP Foto

Ismail Azzaoui speelt ook volgend seizoen bij Heracles Almelo. De optie in het contract van de 23-jarige aanvaller is door de club gelicht. Azzaoui speelde afgelopen seizoen negentien duels voor Heracles Almelo. Hij scoorde een keer en gaf vier assists.

"Ismail kwam na de start van het seizoen bij ons binnen", vertelt technisch directeur Tim Gilissen. "In onze ogen kon hij ons aanvalsspel een impuls geven met zijn veelzijdigheid, creativiteit en technisch vermogen. Tot de winterstop heeft hij gewerkt aan zijn wedstrijdfitheid, vanaf januari heeft hij zijn kans gepakt en laten zien dat hij van meerwaarde kan zijn. Wij houden hem daarom graag aan boord."

Bijleveld vertrekt

Heracles meldde eerder op dinsdag dat Teun Bijleveld bij de club vertrekt. Het aflopende contract van de 22-jarige middenvelder wordt niet verlengd.

"Het was geen makkelijke beslissing, want Teun is nog altijd een talentvolle speler met een goede instelling", aldus technisch directeur Tim Gilissen. "Maar de concurrentie op ons middenveld is groot. Teun en wij zijn in onze gesprekken tot de conclusie gekomen dat het daarom voor beide partijen beter is om verder te kijken."

Bijleveld kwam dit seizoen tot twintig duels, vorig seizoen maakte hij vijftien keer zijn opwachting voor de ploeg van trainer Frank Wormuth. Hij scoorde niet in de Eredivisie. Heracles wist zich niet te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.