<
>

Ajax verhuurt Kjell Scherpen aan PEC Zwolle

Kjell Scherpen Pro Shots

Kjell Scherpen staat komend seizoen onder de lat bij PEC Zwolle. De 21-jarige doelman wordt binnenkort voor één seizoen gehuurd van Ajax, zo melden bronnen aan ESPN.

Scherpen verkaste in de zomer van 2019 van FC Emmen naar Ajax, maar wist in de hoofdstad geen basissplek af te dwingen. In zijn eerste seizoen keepte Scherpen vooral bij Jong Ajax. Dit seizoen diende voor Scherpen een kans aan om zich te bewijzen als eerste keeper, nadat André Onana door de UEFA voor 12 maanden werd geschorst wegens dopinggebruik. Ajax-trainer Erik ten Hag gaf echter de voorkeur aan de ervaring van de 38-jarige Maarten Stekelenburg. Scherpen kwam nog wel in actie als vervanger van Stekelenburg. Hij kwam in totaal tot vier duels in de hoofdmacht verspreid over alle competities, waaronder de ontmoeting met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League.

PEC Zwolle moest op zoek naar een nieuwe doelman na het vertrek van Xavier Mous, die afgelopen weekend zijn laatste wedstrijd keepte voor de Zwollenaren. FC Groningen toonde ook interesse in Scherpen, maar koos uiteindelijk voor Peter Leeuwenburgh.