<
>

Linssen ontbreekt tegen Sparta, Geertruida twijfelgeval

Dick Advocaat kan tegen Sparta niet beschikken over Bryan Linssen. De aanvaller, die dit seizoen vooral in de spits speelde, heeft last van liesklachten. Door de naam van Lutsharel Geertruida gaat nog geen streep. Dinsdagmiddag wordt gekeken of de rechtsback fit genoeg is. "Dat besluiten we vanmiddag", zei Advocaat op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd in de play-offs.

De coach van Feyenoord, die aangaf geen verfijnd liefhebber te zijn van Eurovisie Songfestival, gaat er niet vanuit dat de eventuele finalewedstrijd van zondag niet in Rotterdam gespeeld kunnen worden. "Ik kan me niet zo goed voorstellen dat de burgemeester het Songfestival belangrijker vindt dan Feyenoord. Of hij moet geen verstand van voetbal hebben. Voetbal heb ik hoger staan. Als je ziet hoeveel mensen naar het voetbal kijken en naar het Songfestival. Dat is slechts voor een beperkt aantal mensen", aldus Advocaat, die verder aangaf niet te gaan kijken naar het Songfestival.

Komst Til
De coach bevestigde verder dat de club in een vergevorderd stadium is rond het huren van middenvelder Guus Til. "Ik denk dat het een goede aankoop is. Ik ben er zelf een half jaar geleden ook mee bezig geweest. Toen vond hij het nog te vroeg om zo snel weer terug te keren van Rusland naar Nederland. Nu is het een half jaar later en vindt hij de tijd wel rijp. Hij kent de trainer en hij is nog een jonge jongen. In Rusland heeft hij het niet helemaal gemaakt, maar hij heeft het bij AZ uitstekend gedaan. Nu kan hij bij Feyenoord weer gaan laten zien wat hij kan."

Dat het mogelijk zijn laatste wedstrijd als clubcoach is, deed niet veel met Advocaat. "Nee, dat doet me niet zoveel. Het waren twee lange jaren, bijna zonder pauze. Het is goed dat het er, hopelijk aan het einde van de week, op zit. Je moet in het moment leven. Ik denk dus ook helemaal niet in: wat als-scenario's." Verder voelde hij er ook niet zoveel voor om tegen Sparta te spelen. "Behalve trainer ben ik ook speler bij Sparta geweest. Maar het betekent niks extra's, ik heb zoveel clubs gehad."

Favoriet
Advocaat liet er geen twijfel over bestaan wie de favoriet is. "Sparta heeft natuurlijk een heel goed seizoen gehad. Ze zitten in een flow en hebben een aardige reeks neergezet. En dat tegen niet de minste tegenstanders. Wij moeten dat doorbreken. En dat gaan we op onze eigen manier aanpakken. We hebben al drie keer tegen ze gespeeld en twee keer gewonnen. Wij zijn de favoriet."