<
>

Stadiondirecteur Van Merwijk: "Vermoeden dat er een sleutel van De Kuip in omloop is"

Feyenoord is teleurgesteld in de tientallen supporters die tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk het stadion binnendrongen. De supporters richtten vernielingen aan, onder meer aan het veld. Na de wedstrijd werd ook de autopoort van het hek om De Kuip ontzet.

Stadiondirecteur Jan van Merwijk heeft een idee hoe de fans binnen zijn gedrongen. "We hebben het vermoeden dat er een sleutel in omloop is", vertelt hij in ESPN Vandaag. "We voorbereid waren op de aangekondigde actie en hadden alles afgesloten, dus dat dat ze zo makkelijk binnenkwamen doet ons vermoeden bevestigd."

Van Merwijk is bij Feyenoord ook verantwoordelijk voor veiligheids- en supporterszaken. "Er was een oproep en daar waren we bekend mee. In eerste instantie leek het een oproep te zijn om de ploeg te steunen in de tweede helft en na afloop van de wedstrijd. We hadden ons voorbereid op zo'n actie en nogmaals het leek allemaal goed te gaan, maar het sloeg snel om in een wat vervelendere actie. Daar zijn we niet gelukkig mee, laat dat duidelijk zijn."

Onrustig

Na afloop bleef het onrustig om De Kuip. Assistent-trainer John de Wolf, als oud-speler heel populair onder de fans, sprak de supporters toe die via de autopoort toegang probeerden te krijgen tot het stadionterrein. "Er is een hoop schade aangericht aan die autopoort.", gaat Van Merwijk verder. "Om de gemoederen te bedaren zijn een paar spelers en De Wolf naar buiten gegaan, maar het is helaas nog een tijdje onrustig gebleven."

Nadat De Wolf was vertrokken, werd het hek alsnog ontzet. Feyenoord en De Kuip gaan maatregelen nemen. "Wij gaan uiteraard de beelden bekijken en zullen passende maatregelen treffen tegen deze supporters, want dit kunnen we natuurlijk niet accepteren."

Songfestival

Van Merwijk liet zich ook uit over het probleem rondom het Songfestival in Rotterdam. Mocht Feyenoord zich namelijk woensdag plaatsen voor de play-off finale van zaterdag, dan wordt dat lastig qua huisvesting in Rotterdam.

"We moeten ons uiteraard eerst gaan kwalificeren voor die finale", loopt de stadiondirecteur niet op de zaken vooruit. "Maar de gemeente Rotterdam heeft al eerder aangegeven dat de samenloop met het songfestival onwenselijk is. Daar zullen naar alternatieven bekeken moeten worden."