<
>

Hamdi stapt op bij gedegradeerd ADO Den Haag

Pro Shots

Mohammed Hamdi heeft ADO Den Haag zojuist laten weten dat hij opstapt als directeur bij de club uit Den Haag. Hamdi (37) werd in augustus 2019 aangesteld als opvolger van Mattijs Manders. De club degradeerde donderdag voor het eerst sinds 2008 naar het tweede niveau van Nederland. Edwin Reijntjes neemt zijn positie op interim-basis over.

Hamdi was in 2019 de gedroomde kandidaat van de Chinese aandeelhouder UVS. De raad van commissarissen was toentertijd onder leiding van Ad Melkert een andere mening toegedaan. Het werk van de directeur werd er vanwege de moeizame verhoudingen met de Chinezen niet makkelijker op gemaakt, maar de resultaten van ADO lieten ook de wensen te over. Door het coronavirus degradeerde de club vorig seizoen niet, maar dit seizoen was ADO een speeldag voor het einde definitief gedegradeerd.

Kritiek was er op heel het bestuur van de club uit de Hofstad, waarbij Hamdi uiteindelijk eindverantwoordelijke was. Eerder liet Hamdi tegenover Omroep West weten: "Degraderen is wel degelijk een ramp. Sportief, maar ook financieel en ook voor de stad Den Haag. De druk is immens. Als je op een gegeven moment denkt: ik ben niet de juiste persoon om de club in deze moeilijke fase in rustiger vaarwater te krijgen, dan moet je ook eerlijk zijn en zeggen dat iemand anders dat moet doen."

Hamdi gelooft in een regionale aanpak, terwijl United Vansen bezig is om zijn aandelen te slijten aan het Amerikaanse World Soccer Holdings. Enkele weken geleden spande hij een rechtszaak aan tegen United Vansen, dat 2,1 miljoen euro overmaken naar de club.

Voor zijn aanstelling als directeur was de Hagenaar werkzaam op de commerciële afdeling van ADO. In 2017 maakte hij daarnaast al deel uit van de directie van voetbalclub Al Jazira uit Abu Dhabi.