<
>

Sparta grijpt play-off ticket dankzij prachtgoals in zege op Heerenveen

SC Heerenveen - Sparta Pro Shots

Sparta Rotterdam heeft zich dankzij een 1-2 zege op sc Heerenveen verzekerd van plaats acht in de Eredivisie. Die plek geeft toegang tot de play-offs om Europees voetbal, daarin gaat de ploeg van trainer Henk Fraser het opnemen tegen nummer vijf Feyenoord.

In Heerenveen waren drie punten genoeg voor kwalificatie. De winst kreeg al vroeg vorm door een heerlijk doelpunt van Lennart Thy. De spits schoot uit een schier onmogelijke hoek met links raak.

Even later werd het al 0-2 via een zondagsschot van Wouter Burger. De middenvelder verschalkte Heerenveen-doelman Erwin Mulder met een geplaatst schot van een meter of 25.

Sparta leek op rozen te zitten, maar zag de thuisploeg in de tweede helft terugkomen tot 1-2. Siem de Jong schoot hard en zuiver raak van binnen de zestienmeter.

Omdat concurrent voor plaats 8 Heracles Almelo in Alkmaar werd weggespeeld door AZ (5-0), kwam het play-off ticket niet meer in gevaar voor Sparta.

De Rotterdammers gaan woensdag op bezoek bij stadsgenoot Feyenoord in de strijd om een plaats in de finale van de play-offs tegen de winnaar van FC Utrecht - FC Groningen.