<
>

Willem II handhaaft zich in Eredivisie, Emmen ondanks zege veroordeeld tot play-offs

Pro Shots

Willem II heeft zich gehandhaafd in de Eredivisie. De Tricolores wonnen het thuisduel met Fortuna Sittard met 2-1. Emmen deed wat het moest doen. Het won met 4-0 van het al gedegradeerde VVV-Venlo, maar is veroordeeld tot het spelen van play-offs voor handhaving in de Eredivisie.

De strijd om directe handhaving begon vanmiddag al, toen bekend werd dat FC Emmen een aanmoedigingspremie had aangeboden aan Fortuna Sittard. Emmen-voorzitter Ronald Lubbers ontkende dat direct en gaf aan dat er alleen contact is geweest tussen spelers van beide clubs. De KNVB legt de zaak voor aan de aanklager betaald voetbal, die een vooronderzoek kan instellen.

Willem II – Fortuna Sittard

Willem II startte sterk in Tilburg. De ploeg van Željko Petrović kreeg goede kansen maar kwam pas vlak voor rust op voorsprong. De Griekse spits Vangelis Pavlidis passeerde met een wondersolo vijf tegenstanders en rondde schitterend af.

Vlak na rust kwam Fortuna op gelijk hoogte door middenvelder Zian Flemming. Door de voorsprong van Emmen in Venlo leek het even of Willem II veroordeeld was tot de play-offs. Aanvoerder Sebastian Holmén zorgde echter voor de verlossende 2-1.

VVV-Venlo – FC Emmen

In Venlo was Emmen veel beter dan het al gedegradeerde VVV (4-0). De ploeg van trainer Dick Lukkien kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Luka Adzic. In de tweede helft liepen de Emmenaren uit via een benutte strafschop van Sergio Peña en een knappe kopbal van aanvoerder Michael de Leeuw. Invaller Paul Gladon zorgde vlak voor tijd voor de 4-0 eindstand.

Emmen neemt het aanstaande donderdag om 21.00 uur op tegen NAC Breda, dat zaterdagavond FC Volendam met 4-1 wist te verslaan. De winnaar van dat duel speelt in de finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Roda JC en N.E.C.