<
>

Degradatiestrijd razend spannend: Köln leeft nog, Werder in problemen

Pro Shots

De degradatiestrijd in de Bundesliga wacht een zenuwslopend einde. Met nog een speelronde te gaan vechten drie teams om de plekken 15, 16 en 17. Plekken die aan het eind van de rit goed zijn voor rechtstreekse handhaving, een play-offplek tegen degradatie en rechtstreekse degradatie.

Het shot in de 59ste minuut bij de wedstrijd tussen Hertha Berlin en 1. FC Köln zegt alles. Tribuneklant Sami Khedira - wereldkampioen, Champions League-winnaar en 77-voudig international van Duitsland - schreeuwt het uit als hij ziet dat zijn kleine broertje Rani Khedira FC Augsburg op voorsprong heeft gezet tegen Werder Bremen. Voor zowel Augsburg als Hertha BSC betekent dat rechtstreekse handhaving. Eindelijk, want wat duurde het lang voordat beide ploegen zich veilig konden spelen.

Rechtstreekse duels
In de 33ste speelronde speelde Augsburg thuis tegen Werder, Arminia Bielefeld tegen Hoffenheim en Hertha thuis tegen Köln. Van die zes ploegen speelt alleen Hoffenheim geen rol in de degradatiestrijd. Werder hoefde zich lange tijd geen zorgen te maken, tot de neerwaartse spiraal begin maart werd ingezet. Zeven nederlagen op rij volgden sindsdien en na het gelijkspel van vorige week tegen Bayer Leverkusen zou winst op Augsburg cruciaal zijn voor Werder.

De ploeg van Florian Kohfeldt leek na 13 minuten op rozen te zitten toen Augsburg-speler Ruben Vargas met rood naar de kant werd gestuurd, maar de kansen werden vervolgens niet afgemaakt. Christian Groß van Werder werd vlak na rust ook van het veld gestuurd, waarna Khedira de eerste treffer van de middag maakte. Augsburg kwam uiteindelijk ook nog op 2-0, dankzij een penalty van Daniel Caligiuri en is daardoor veilig. Werder staat daardoor op plek 16, die aan het einde recht geeft om play-off voetbal. De laatste wedstrijd speelt Werder tegen Mönchengladbach, dat in principe is uitgespeeld.

Hertha ook veilig
Door de nederlaag van Werder is Hertha veilig en dat mag een klein wonder worden genoemd na de enorme corona-uitbraak van kort geleden. Met nog een wedstrijd te gaan staat de ploeg uit de hoofdstad vier punten voor op Werder. Het laatste broodnodige punt werd tegen nummer 17 Köln gepakt in een duel dat in 0-0 eindigde en daarmee is er ook een laatste strohalm voor de ploeg uit Keulen.

De ploeg van Friedhelm Funkel speelt op de laatste speeldag tegen hekkensluiter Schalke 04, dat al weken is gedegradeerd. De achterstand op nummer 15 Arminia Bielefeld bedraagt met nog een wedstrijd te gaan slechts twee punten.

Bielefeld pakt een punt
Andrej Kramarić bezorgde menig Bielefeld-fan hartproblemen na vijf minuten door Hoffenheim op voorsprong te knallen. Andreas Voglsammer deed voor de fan met hartproblemen gelukkig wat terug na 23 minuten spelen, waardoor de ploeg van Frank Kramer een punt pakt en net boven de streep staat, want de 1-1 bleef staan. Uit bij medepromovendus Stuttgart moet de club van Michel Vlap en Mike van der Hoorn het vege lijf zien te redden in de laatste speelronde. Met een punt voorsprong op Werder en twee op Köln is een overwinning genoeg.