<
>

Zege vrouwen PEC, bizar slot in Alkmaar

Pro Shots

In poule B van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft PEC goede zaken gedaan. PEC won met 2-0 van de vrouwen van Excelsior. Door de overwinning loopt PEC twee punten uit op naaste achtervolger Heerenveen dat in een krankzinnige wedstrijd met 3-3 gelijkspeelde tegen VV Alkmaar.

Eerste zege PEC

PEC had op eigen veld niet veel moeite met Excelsior, het werd 2-0 door doelpunten van Jill Diekman en Tess van Bentem. Het is voor PEC de eerste zege in de play-offs, nadat ze de eerste drie wedstrijden gelijkspeelden.

Bizarre laatste minuten in Alkmaar

In Alkmaar maakte VV Alkmaar en sc Heerenveen er een waar spektakel van, het werd 3-3. Na 60 minuten zette Emmeke Henschen VV Alkmaar op 1-0, Heerenveen kwam in de 74ste minuut op gelijke hoogte via Kirsten van de Westeringh.

Na de gelijkmaker gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning, waardoor de wedstrijd een knotsgekke slotfase kreeg. In de 81ste minuut schoot Sanne Koopman de 2-1 binnen voor VV Alkmaar, dat daardoor leek te gaan winnen. Heerenveen kwam echter door doelpunten van Roos van der Veen in de 87ste minuut en Nikee van Dijk in de 89ste minuut op 3-2, waardoor Heerenveen er in de absolute slotfase alsnog met de overwinning vandoor leek te gaan. In de 91ste minuut viel er echter nóg een doelpunt. Chantal Schouwstra schoorde voor VV Alkmaar en zette, in blessuretijd, de eindstand van 3-3 op het bord.

PEC staat nu eerste in poule B met veertien punten. Heerenveen staat tweede met elf punten, maar de Friezen hebben nog en wedstrijd tegoed. Excelsior staat derde met zeven punten. VV Alkmaar staat laatste met hetzelfde aantal punten als Excelsior, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld. In poule B zitten de ploegen die kansmaken op plaats vijf tot en met acht in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.