<
>

Jansen: "Spelers gaan hier niet voor een appel en een ei vertrekken"

Met nog een wedstrijd te gaan is AZ zeker van de derde plaats in de Eredivisie. Na de gedeelde koppositie als afsluiting van vorig seizoen voelt dat niet alsof AZ het maximale eruit heeft gehaald, aldus trainer Pascal Jansen, die zin heeft in het volgende seizoen.

De vraag is wie van de AZ-spelers er volgend seizoen te bewonderen zijn in Alkmaar. "Corona heeft natuurlijk een behoorlijke vinger in de pap momenteel als het gaat om de uitgaves van clubs", zegt Jansen. "Een ding kan ik je wel vertellen: ze zullen hier niet voor een appel en een ei vertrekken als er mensen zich gaan melden. AZ voert al jarenlang goed beleid dus er is geen noodzaak. Maar goed dat kan je wel aan Max Huiberts overlaten. Dat heeft hij al bewezen."

Transfergeruchten
Owen Wijndal wordt al een tijd aan Ajax gelinkt, terwijl de naam van Myron Boadu in de roddelpers wordt gekoppeld aan Bayern München, AC Milan en Newcastle United. Voor Calvin Stengs is er ook genoeg interesse vanuit Italiaanse media en Teun Koopmeiners heeft al eens in La Gazzetta gestaan, al verwisselde de Italiaanse krant hem met zijn broertje Peer. Ook Leeds United zou in de markt zijn voor de middenvelder.

Met het kwartet aan kwaliteitsspelers eindigde AZ desondanks niet bij de eerste twee, wat komt omdat er met name in het begin van het seizoen dure punten werden verspeeld. "We komen van heel ver en dat is wat ik ook gisteren de groep heb voorgehouden na de wedstrijd. Dat is op zich een compliment waard, maar dat geeft tegelijkertijd ook weer aan dat richting het nieuwe jaar dat die lat wel een stuk hoger moet liggen om tot het eind mee te blijven doen. Ik denk dat je in onze kampioen een goed voorbeeld hebt vanuit dit seizoen dat je constant blijft presteren. Dus daar ligt wat mij betreft de uitdaging."

'Meer in gezeten'
Jansen besluit: "Desondanks hebben we Europees voetbal. dat is een eis hier binnen AZ. We zijn derde geworden. Als je kijkt naar Ajax en PSV, die dus een en twee worden, denk ik dat we dat aardig hebben gedaan. Maar het gevoel blijft toch dat er meer in had gezeten."