<
>

Schmidt rekent op Götze:"Hij kan een leidersrol gaan vervullen"

Roger Schmidt gaat ervan uit dat hij ook volgend seizoen over de diensten van Mario Götze kan beschikken. De 28-jarige spelmaker zou volgens Duitse media een zomers vertrek bij de Eindhovenaren overwegen, maar daar gaat de trainer van PSV niet van uit. "Ik kijk ernaar uit om ook volgend seizoen met hem samen te werken.”

PSV zorgde afgelopen winter voor een enorme stunt op de transfermarkt door Götze tot medio 2022 vast te leggen. Mede door blessureleed kwam de Duitse middenvelder dit seizoen slechts zeventien competitieduels in actie. Toch is Schmidt zeer te spreken over Götze: “Hij heeft een goed seizoen gespeeld en kan volgend jaar een leidersrol binnen het elftal gaan vervullen. In voetbal honderd procent nooit 100% zeker of een speler blijft, maar ik hoop van wel. De kans is in ieder geval aanwezig.”

Schmidt prijst Vertessen
Schmidt is ook lovend over de ontwikkeling van Yorbe Vertessen. De 20-jarige aanvaller krijgt de laatste tijd steeds meer speeltijd. “In de winter hebben wij hem na een langdurige blessure bij het eerste elftal gehaald. Op het trainingsveld werd al snel duidelijk dat hij met zijn snelheid en balcontrole echt een wapen kan zijn. Hij is in staat om altijd iets te creëren, dat hebben we in de wedstrijden ook gezien”, aldus Schmidt over Vertessen, die in de afgelopen drie competitieduels met twee treffers en twee assists van grote waarde was voor PSV.

De Duitse oefenmeester reageerde ook op het nieuws rondom Cody Gakpo. De 22-jarige aanvaller is voor het eerst opgeroepen voor het ‘grote’ Oranje en zit bij de voorlopige EK-selectie van bondscoach Frank de Boer. “Daar ben ik heel erg blij mee”, laat Schmidt weten. “Hij verdient het, al was ik er wel enigszins door verrast. Hij kon namelijk ook nog opgeroepen worden voor Jong Oranje, maar Frank de Boer neemt uiteindelijk de beslissing natuurlijk. Het is altijd een goed teken als een speler uit kan komen voor het nationale elftal.”