<
>

De Boer haalt Weghorst en Gakpo bij voorlopige EK-selectie

Frank de Boer heeft vrijdag zijn voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK bekendgemaakt. Onder meer Wout Weghorst en Cody Gakpo hebben een uitnodiging ontvangen van de bondscoach.

Ook Daley Blind behoort gewoon tot de 34-koppige spelersgroep van De Boer. De 50-jarige oefenmeester heeft goede hoop dat de verdediger van Ajax op tijd hersteld is van een enkelblessure. Zoals bekend komt het EK voor aanvoerder Virgil van Dijk te vroeg. Van Dijk liet eerder deze week weten geen risico te willen nemen na zijn zware kruisbandblessure.

Andere in het oog springende namen zijn Jurriën Timber, Anwar El Ghazi en Rick Karsdorp. El Ghazi en Karsdorp keren na een lange afwezigheid terug bij Oranje. Op de lijst ontbreken Kevin Strootman en Ryan Babel. "Het zijn moeilijke keuzes geweest, vooral op persoonlijk niveau. Ik heb met Ryan (Babel, red.) altijd goed samengewerkt. Dat soort jongens heb ik persoonlijk opgebeld om te vertellen dat er geen ruimte is bij de selectie", geeft De Boer in een reactie aan.

Programma richting EK
Het Nederlands elftal komt op 24 mei bij elkaar in Zeist. Oranje zal daar samen met Jong Oranje drie dagen trainen. Woensdagochtend is de laatste training van het ‘mini-trainingskamp’. Daarna zal de definitieve EK-selectie van 26 spelers naar buiten worden gebracht. De Boer vertrekt op 29 mei met de EK-gangers naar Portugal voor een trainingskamp in de Algarve, waar op 2 juni ook een oefenduel met Schotland op het programma staat.

De Boer en zijn spelersgroep keren op 5 juni terug en oefenen een dag later in Enschede tegen Georgië. Voor Oranje begint het EK op 13 juni met de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne. Oranje voetbalt daarna in de groep tegen Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni). Het Nederlands elftal speelt alle pouleduels in de Johan Cruijff Arena.

Weet jij het beter dan Frank de Boer? Stel dan hier jouw eigen Oranje-selectie samen.