<
>

Go Ahead Eagles na vier jaar terug in de Eredivisie

Pro Shots

Vier clubs uit de Keuken Kampioen Divisie streden op een bloedstollende woensdagavond voor promotie, maar het is Go Ahead Eagles dat er na SC Cambuur in is geslaagd om te promoveren naar de Eredivisie. De club uit Deventer won zelf met 0-1 bij Excelsior en sleepte daarom als enige van de vier kanshebbers de drie punten binnen.

Het was een bizar slot van de Keuken Kampioen Divisie. Door enorme regenval werd de wedstrijd tussen De Graafschap en Helmond Sport gestaakt en om 22:00 uur hervat, waardoor die wedstrijd pas rond 23:00 uur afgelopen was. Het lukte De Graafschap onder toeziend oog van de Eagles vanuit Rotterdam echter niet om te winnen van Helmond Sport: 0-0. NAC Breda verloor met 2-3 bij SC Cambuur en Almere City FC kwam bij Jong PSV niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Het was een voor de Eagles een seizoen van de cultuuromslag, intens verdriet, de onpasseerbare Gorter en de doorbraak Beukema. Alles viel op de laatste speeldag samen.

Play-offs

Op de laatste speeldag kwamen alle ploegen tegelijkertijd in actie. Almere City FC won eerder de tweede periodetitel en gaat de play-offs spelen. De vierde periodetitel is voor SC Cambuur, dus zijn de rest van de plekken zijn voor de overige vijf best geklasseerde ploegen: De Graafschap, NAC Breda, FC Volendam en N.E.C. en Roda JC Kerkdrade.

Krappe overwinning

Go Ahead begon onrustig aan de wedstrijd en vergat soms om geduldig op te bouwen, waardoor het moest toestaan dat Excelsior kansen creëerde. Op slag van rust was de grootste voor Thomas Oude Kotte. Hij knalde de bal van randje zestien maar net over het doel.

Na 82 minuten viel dan eindelijk de verlossende treffer. Bas Kuipers was de doelpuntenmaker op aangeven van Jay Idzes en de ontlading was enorm: 0-1.

Uitslagen KKD
Excelsior - Go Ahead Eagles: 0-1
Almere City FC - Jong PSV: 1-1
SC Cambuur - NAC Breda: 3-2
FC Volendam - Jong AZ: 2-1
N.E.C. - FC Dordrecht: 2-1
TOP Oss - Roda JC Kerkrade: 2-0
MVV Maastricht - FC Den Bosch: 3-1
Telstar - Jong Ajax: 1-2
FC Eindhoven - Jong FC Utrecht: 2-2
De Graafschap - Helmond Sport: 0-0

Klik hier voor de eindstand van de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2020/2021.