<
>

De Graafschap - Helmond Sport rond 22:00 uur hervat

Pro Shots

Update: Om 21:45 uur beginnen de spelers aan de warming-up en als het droogt blijft wordt de wedstrijd waarschijnlijk rond 22:00 uur hervat. Omdat de wedstrijd na 38 minuten is gestaakt, duurt de rust maar vijf minuten. Daarna begint de tweede helft.

De belangrijkste wedstrijd van De Graafschap van het seizoen is zojuist gestaakt. Bij een overwinning op Helmond Sport zouden de Superboeren promoveren naar de Eredivisie, maar het drijfnatte veld op De Vijverberg werd geteisterd door hevige regenbuien en grote hagelstenen. Toen de bal na 38 minuten speeltijd amper meer rolde, besloot scheidsrechter Rob Dieperink het voetballen te staken en af te wachten of het weer zou verbeteren.

Dieperink geeft uitleg bij de situatie: ''Ik ben geen weerman. Het kwam met bakken uit de hemel, dit is ons overkomen. Ik heb contact gehad met De Graafschap en met de KNVB in Zeist. We gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier de wedstrijd te hervatten. Het veld is nu niet bespeelbaar. Formeel mogen we dertig minuten uitstellen, maar gezien alle belangen die er vanavond spelen gaan we kijken of we het maximaal kunnen rekken.''