<
>

Barça peilde beschikbaarheid Hansi Flick

Pro Shots

Ondanks dat trainer Ronald Koeman nog een jaar contract heeft bij FC Barcelona, heeft de Catalaanse club naar de beschikbaarheid van Hansi Flick gevraagd. De 56-jarige Flick kondigde in april aan dat hij Bayern München aan het einde van het seizoen zou verlaten.

Barça kreeg te horen dat hij bijna rond was met de Duitse bond om Joachim Löw op te volgen. Inmiddels is duidelijk dat Flick na het EK de nieuwe bondscoach wordt.

Dinsdagavond speelde Barcelona met 3-3 gelijk tegen Levante, waardoor de titelkansen voorgoed verkeken lijken. De druk op Koeman neemt daardoor toe, hoewel er een aantal bestuurders zijn die vinden dat een nieuwe start nodig is, ongeacht of La Liga wordt gewonnen. Een gebrek aan alternatieven kan de toekomst van Koeman nog redden.

Succes bij Bayern

Flick nam in 2019 de taken van Niko Kovac over en leidde Bayern naar de treble in 2020. Hij stond ook aan het roer tijdens toen de Duitsers Barcelona met 8-2 vernederden in de kwartfinale van de Champions League. Ondanks zijn succes in Beieren, inclusief een nieuwe Bundesliga-titel dit seizoen, leidde onenigheid achter de schermen hem er toe om aan het einde van het seizoen de club te verlaten.

Barça-president Joan Laporta is onder de indruk van de Duitse school en onderzocht zelfs de mogelijkheid om Julian Nagelsmann aan te trekken, hoewel de coach van RB Leipzig Flick bij Bayern gaat vervangen.