<
>

De Graafschap laat tweede kans op rechtstreekse promotie liggen

Pro Shots

De Graafschap is er weer niet in geslaagd om rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie. De Superboeren kregen tegen Helmond Sport een tweede kans om de tweede plaats veilig te stellen, maar faalden opnieuw. Go Ahead Eagles ging er met de tweede plek vandoor. Ook de andere clubs die nog meespeelden voor rechtstreekse promotie, Almere City FC en NAC Breda, pakten niet de drie punten.

Play-offs

Op de laatste speeldag kwamen alle ploegen tegelijkertijd in actie. Almere City FC won eerder de tweede periodetitel en gaat de play-offs spelen. De vierde periodetitel is voor SC Cambuur, dus zijn de rest van de plekken zijn voor de overige vijf best geklasseerde ploegen: De Graafschap, NAC Breda, FC Volendam en N.E.C. en Roda JC Kerkdrade.

Onbespeelbaar veld

De spanning was voelbaar op de Vijverberg, waar een drijfnat veld in de eerste helft werd geteisterd door hevige regenbuien en grote hagelstenen. Toen de bal na 38 minuten speeltijd amper meer rolde, besloot scheidsrechter Rob Dieperink het voetballen te staken en af te wachten of het weer zou verbeteren. Rond 22:00 uur kon de wedstrijd weer hervat worden. In een vliegende herstart schoot Ralf Seuntjens op de paal. Er werd besloten om de rust vervolgens maar vijf minuten te laten duren.

In de tweede helft kreeg Jasper van Heertum na een uur speeltijd dé kans op de openingstreffer, maar hij kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal. De wanhoop in Doetinchem werd groter toen Joey Konings oog in oog met keeper Rowen Koot ook niet scoorde. Helmond verdedigde met man en macht en wist de paniekerige Superboeren, en vooral Melvin Platje, van scoren af te houden.

Almere verzaakt

Almere City heerste in de wedstrijd tegen Jong PSV en moest na een halfuur de openingstreffer maken. De van een blessure teruggekeerde John Yeboah behield goed het overzicht, maar spits Thomas Verheydt stuitte van dichtbij op keeper Mark Spenkelink. De sluitpost was een minuut later weer belangrijk toen hij een afstandsschot van Ryan Koolwijk uit de hoek tikte.

Almere, dat moest winnen om nog een kans te maken op directe promotie, kwam zelfs op achterstand. Frederik Oppegaard zette de bezoekers op voorsprong. De supporters steunden de thuisploeg met vuurwerk buiten het stadion en de blijdschap was groot toen Thomas Verheydt na 68 minuten voor de gelijkmaker zorgde. Almere kreeg enorm veel kansen, maar wist de winst niet binnen te slepen.

NAC ziet voorsprong verdampen

Het al gepromoveerde Cambuur maakte op bezoek bij NAC Breda geen haast richting het vijandige doel. NAC speelde gegroepeerd en loerde op kansen. Vlak voor rust stuurde Marouan Azarkan Robin Schouten de diepte in. Die behield het overzicht en zorgde ervoor dat Sydney van Hooijdonk de bal voor een open doel binnen kon lopen: 0-1. Kaj de Rooij verdubbelde vlak na rust de voorsprong. Hij faalde ook in ook met Sonny Stevens niet.

Cambuur leek wakker geschud en werd wat venijniger. Robert Mühren verzuimde na 65 minuten om de aansluitingstreffer te maken. In de rebound stuitte hij van dichtbij op keeper Nick Olij. De sluitpost hield de bezoekers op de been, maar was kansloos toen Mitchell Paulissen de bal voor open doel intikte. Mühren werd de grote man door in de 83ste minuut de gelijmaker simpel in te tikken. Een minuut later schoot hij Cambuur zelfs op voorsprong. Hij kopte de bal in de korte hoek. Cambuur won hierdoor de vierde periodetitel.

Klik hier voor de eindstand van de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2020/2021.