<
>

Ajax smelt kampioensschaal om voor fans

Ajax heeft besloten om de gewonnen kampioensschaal om te laten smelten voor de supporters. Na een bijzonder seizoen zonder fans in het stadion, heeft Ajax ruim 42.000 kleine kampioenssterren gemaakt. Iedere seizoenkaarthouder krijgt een deel van de 35ste landstitel, of zoals Ajax het zelf noemt: 'a piece of Ajax'.

Gebaar richting fans
Algemeen directeur Edwin van der Sar: "Wij hebben het dit seizoen grotendeels zonder onze fans moeten doen. Althans, ze zaten niet op de tribune. Desondanks hebben onze spelers hun steun iedere wedstrijd gevoeld. Bijvoorbeeld via social media en op weg naar het stadion. Eerder lieten we al weten dat we het kampioenschap aan de fans opdragen, het delen van de schaal met onze seizoenkaarthouders past daar mooi bij. Zij hebben hiermee een tastbare herinnering aan dit seizoen en zo zijn ze op een unieke manier betrokken bij het kampioenschap."

Het smelten van de schaal die is gemaakt van tin en 2.575 gram weegt, was een nauwkeurige werkzaamheid. De kampioenssterren wegen 3,45 gram per stuk en bevatten elk 0,06 gram schaal.

Tweede schaal
Ajax heeft van vanwege het bijzondere voetbaljaar bij hoge uitzondering een identieke tweede schaal gekregen van de KNVB, zodat deze schaal gebruikt kan worden op feestelijke momenten en toegevoegd kan worden in het museum.