<
>

Jizz Hornkamp beste speler vierde periode

Jizz Hornkamp is door de Keuken Kampioen Divisie-trainers, aanvoerders én het publiek verkozen tot de beste speler van de vierde periode. Daarvoor ontvangt de aanvaller van FC Den Bosch een Bronzen Schild. In de vierde periode scoorde de 23-jarige Hornkamp maar liefst negen keer.

Het seizoenstotaal van Hornkamp staat op 19 goals. Een knappe prestatie voor een speler van de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie. Hornkamp bleef in de verkiezing van beste speler van de vierde periode Mees Hoedemakers (SC Cambuur), Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles) en Lance Duijvestijn (Helmond Sport) voor.

Robert Mühren (SC Cambuur),Thomas Verheydt (Almere City FC) en Sam Beukema (Go Ahead Eagles) wonnen de prijs voor respectievelijk de eerste, tweede en derde periode. Spelers en trainers die al een Bronzen Schild hebben gewonnen, kunnen dat niet nog een keer doen. Hornkamp was zowel bij de coaches en spelers als het publiek de meest gekozen speler. Het publiek kon stemmen via ESPN.nl/bronzenschild.

Beste talent Meerveld
Den Bosch viel nogmaals in de prijzen, want de 18-jarige Ringo Meerveld pakte de prijs voor beste talent van de vierde periode. In de wedstrijd tegen FC Dordrecht (2-6 winst) maakte de middenvelder van FC Den Bosch een hattrick. Meerveld is bezig aan zijn eerste seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Dubbel prijs voor Helmond
Stijn van Gassel krijgt het Bronzen Schild van beste keeper van de vierde periode. De doelman van Helmond Sport hield al in de laatste negen duels drie keer de nul en werd verkozen boven Alessandro Damen (Excelsior Rotterdam), Michael Woud (Almere City FC) en Ruud Swinkels (FC Eindhoven).

Ook de trainer van Helmond Sport viel in de prijzen. Wll Boessen, die vier keer won met zijn ploeg en daardoor knap achtste staat in de vierde periode, werd verkozen tot de beste trainer van deze laatste periode. Helaas voor Van Gassel en Boessen kan Helmond Sport niet meer meedoen aan de play-offs voor promotie.

Drie op rij voor Mühren?
Met tien doelpunten in de vierde periode lijkt Robert Mühren opnieuw de topscorer van de periode te worden. Dat werd hij ook al in de tweede en derde periode. Voorafgaand aan speelronde 38 staat de teller van de spits van Cambuur op een totaal van 36 goals. Jizz Hornkamp zou nog roet in het eten kunnen gooien voor Mühren, Hornkamp maakte negen doelpunten in de vierde periode.