<
>

Roord tekent bij Wolfsburg en verlaat Arsenal

Pro Shots

Jill Roord verlaat Arsenal en keert terug in de Duitse competitie. De 24-jarige international van Oranje gaat voor VfL Wolfsburg spelen. Roord wordt daar ploeggenote van collega-internationals Dominique Janssen, Shanice van de Sanden, Joëlle Smits en Lynn Wilms. Die laatste twee komen na dit seizoen over van respectievelijk PSV en FC Twente.

"Het was vooraf niet de planning om een transfer te maken. Ik had bij Arsenal namelijk nog een jaar contract, maar deze kans wil ik pakken", zegt Roord, die tussen 2017 en 2019 in Duitsland bij Bayern München speelde. "Ik wil een stap omhoog zetten en mezelf blijven uitdagen om een van de beste middenveldsters ter wereld te worden. Wolfsburg spreekt veel vertrouwen in me uit en ik heb het gevoel dat ik daar de volgende stap kan maken."

Drie jaar

Roord ondertekende een contract voor drie jaar bij Wolfsburg. Ze gaat spelen met het rugnummer 14. Wolfsburg staat drie wedstrijden voor het einde op de tweede plaats in de Bundesliga, 2 punten achter Bayern München. De topper tussen beide clubs eindigde zondag in 1-1. Roord krijgt bij Wolfsburg te maken met trainer Tommy Stroot, die FC Twente komende zomer verruilt voor de Duitse topclub.

Roord, die haar carrière begon bij FC Twente, maakte deel uit van de Nederlandse selectie die in 2017 het EK in eigen land won en twee jaar later de finale van het WK haalde. De multifunctionele middenveldster moest het op beide toernooien vooral doen met invalbeurten. Op weg naar de Olympische Spelen van komende zomer in Japan heeft Roord een basisplaats veroverd in het elftal van bondscoach Sarina Wiegman.

Vijftien goals, drie hattricks

De voetbalster uit Oldenzaal eindigde dit seizoen met Arsenal, de club ook van Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk, als derde in de Women's Super League. Ze maakte vijftien doelpunten in Engelse dienst, waaronder drie hattricks.