<
>

Mexicanen schieten Galaxy naar winst in LA-derby

Pro Shots

Javier Hernández alias Chicharito is bezig aan een heerlijk seizoen voor LA Galaxy en dat liet hij ook zien in de belangrijke stadsderby met LA FC. Na elf minuten zette hij zijn ploeg op voorsprong en daarmee maakte hij zijn zesde doelpunt in de vierde wedstrijd van het seizoen. Galaxy won uiteindelijk met 2-1.

Diego Rossi deed na rust nog wel wat terug voor de oude ploeg van Kenneth Vermeer, maar het was de Mexicaan Jonathan dos Santos die in de 79ste minuut zorgde voor het slotakkoord. Galaxy is door de overwinning gedeeld koploper in de Western Conference met San Jose Earthquakes, dat eveneens negen punten pakte uit vier duels.

Monteiro wint van Kappelhof
In de Eastern Conference stonden gisteren Johan Kappelhof namens Chicago Fire en Jamiro Monteiro namens Philadelphia Union tegenover elkaar. De Nederlandse Kaapverdiaan van Philly bleek de meest succesvolle. Met een mooie assist op de openingstreffer had hij een belangrijk aandeel in de 0-2 overwinning.

Het Columbus Crew van Eloy Room en Vito Wormgoor deed in de derde wedstrijd eindelijk wat het als landskampioen verplicht is: winnen. Na twee gelijke spelen werd er met 3-1 van DC United gewonnen. Nigel Robertha ontbrak bij de club uit de hoofdstad, waar meerdere spelers niet bij de selectie zaten vanwege een besmetting met het coronavirus.

Van der Water tegen koploper
Het Orlando City van Silvester van der Water trad aan tegen de koploper van de Eastern Conference: New York City FC. Smaakmaker Nani zorgde na 51 minuten voor de openingstreffer, waarna Valentín Castellanos in de slotfase vanaf elf meter voor de gelijkmaker zorgde. Van der Water was als invaller goed voor tien speelminuten.