<
>

PEC Vrouwen speelt weer gelijk na afgekeurde goal

PEC Zwolle zou in de verliezerspoule van de Pure Energie Eredivisie the best of the rest moeten zijn, maar winnen deed de ploeg van Joran Pot voor de derde keer op rij niet. Voor sc Heerenveen was het na zeven niet gewonnen wedstrijden op rij een keer tijd voor een omslag en dat gebeurde tegen de vrouwen van VV Alkmaar.

PEC Zwolle kwam na zeven minuten op voorsprong via Dominique Bruinenberg, die op aangeven van Maruschka van Olst het net wist te vinden. Het was haar eerste treffer sinds twee maart, toen ze scoorde in de 0-3 overwinning bij VV Alkmaar. Tien minuten na rust verdubbelde Jassina Blom van afstand de score, maar treffer werd afgekeurd door arbiter Shukrula omdat er een Excelsior-speelster met een hoofdblessure op de grond lag.

Nadat er ook bij Excelsior een treffer werd afgekeurd en de ploeg uit Rotterdam paal en lat had geraakt, kwam er alsnog een gelijkmaker. In de 92ste minuut ging de bal op de stip na een handsbal. Frederique Nieuwland zorgde met haar eerste treffer van het seizoen voor een punt voor de ploeg uit Kralingen.

Heerenveen - Alkmaar
Niet voor het eerst was het een leuke wedstrijd tussen de Friezen en VV Alkmaar. Nikée van Dijk zorgde al na zes minuten voor de openingstreffer, waarna Zoï van de Ven de score na een halfuur verdubbelde op aangeven van Williënne ter Beek. Emmeke Henschen pingelde zich na rust nog wel naar de 2-1, maar verder kwam Alkmaar niet.