<
>

Janssen helpt Monterrey aan plek in halve finales Champions League van Amerika

Pro Shots

Mede dankzij Vincent Janssen heeft de Mexicaanse voetbalclub Monterrey de halve finales bereikt van de Champions League van de Concacaf, de confederatie van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De ploeg van de Nederlandse aanvaller won met 3-0 van de Amerikaanse club Columbus Crew. Het eerste duel was vorige week in 2-2 geëindigd.

Janssen, oud-spits van Almere City FC, AZ, Tottenham Hotspur en Fenerbahçe, had een aandeel in de eerste twee treffers van zijn club. In de derde minuut dwong hij de Nederlandse doelman Eloy Room (ex-NEC en ex-Vitesse) met een lage voorzet tot een moeizame redding waarna Maximiliano Meza toesloeg in de rebound. In de 26e minuut won Janssen een luchtduel waarna hij een combinatie aanging met Meza. De Argentijn haalde doeltreffend uit, 2-0. Miguel Layún besliste het duel in de 71e minuut.

Monterrey speelt in de halve finales tegen Cruz Azul, dat eveneens afkomstig is uit Mexico. De twee wedstrijden zullen in augustus en september worden gespeeld. Janssen tekende in 2019 een 5-jarig contract bij Monterrey. Hij kwam zeventien keer uit voor Oranje.