<
>

Recordhouder Breukers van Heracles stopt met voetballen

Pro Shots

Tim Breukers van Heracles Almelo zet na dit seizoen een punt achter zijn professionele voetbalcarrière. De 33-jarige verdediger is met 272 Eredivisie-duels voor de Almerloërs recordhouder van Heracles. Hij speelde tussen 2007 en 2012 voor de club en keerde na een uitstapje bij FC Twente in 2015 weer terug in Almelo.

Moeilijke keuze

Het is een lastig besluit geweest, meldt Breukers op de clubsite: ''“Die keuze was niet eenvoudig. Maar na meerdere gesprekken en slapeloze nachten heb ik in overleg met de clubleiding toch besloten te stoppen. Daarbij heb ik alles tegen elkaar afgewogen, ook de fysieke ongemakken die vaker opspelen. Ik had nog een jaar door kunnen gaan, maar daar stond ik niet voor de volle honderd procent achter. Dan kan ik het tegenover de club en supporters niet maken om toch door te gaan, zo zit ik niet in elkaar. Daarom heb ik dit besluit genomen, hoe moeilijk dat ook was.”

Breukers blijft betrokken bij de club

Technisch directeur Tim Gilissen staat volledig achter de beslissing: “Tim is met zijn persoonlijkheid en winnaarsmentaliteit een belangrijke schakel geweest voor het team in zijn jaren bij Heracles Almelo. Hij heeft enorm veel betekend voor de club. We willen hem daarom ook ondersteunen in het starten van een maatschappelijke carrière. Zoals eerder uitgesproken staat die deur voor hem open. Niet alleen vanwege zijn staat van dienst, maar ook en vooral vanwege zijn karakter en instelling. Na de zomer gaat Tim hier binnen onze organisatie actief mee aan de slag.”