<
>

Einde seizoen voor Feyenoord-talent Baldé

Pro Shots

Feyenoord-talent Aliou Baldé komt dit seizoen niet meer in actie. De achttienjarige Senegalees moet een knieoperatie ondergaan en is volgens de Rotterdamse club enkele maanden uit de roulatie.

Baldé kwam begin dit jaar over uit Senegal nadat hij was opgevallen bij de scouts van Feyenoord op het WK onder de 17. Hij speelde sindsdien in drie wedstrijden 40 minuten voor het eerste elftal van Feyenoord. Bij de 2-0 thuiszege op Fortuna Sittard kwam hij tot een assist.

Advocaat enthousiast

Na zijn assist op 4 april tegen Fortuna was trainer Dick Advocaat nog heel enthousiast over de jonge aanvaller: ''Hij is heel actief en kan een goal maken. (...) Bij twee momenten had hij wel even omhoog moeten kijken, maar oké, achttien jaar, wat wil je? Maar als je zó veel snelheid hebt én een goed schot in beide benen... Ik zeg het niet snel, maar dat is wel een jongen met heel veel mogelijkheden. Ik heb hem nu nog niet overwogen als basisspeler, hij moet geleidelijk wennen aan het tempo, maar twintig minuten invallen is voor die jongen ook heel goed.''