<
>

PSV-directeur De Jong verlengt contract met twee jaar

Directeur voetbalzaken John de Jong heeft zijn contract bij PSV met twee jaar verlengd. Hierdoor ligt hij tot medio 2024 vast in Eindhoven. De 44-jarige oud-middenvelder is inmiddels drie jaar de technische man bij PSV, na het vertrek van Marcel Brands naar Everton.

De Jong, die in 2000 naar PSV kwam als voetballer, loopt nu 21 jaar rond bij de club uit Eindhoven.

Gerbrands legt uit waarom de clubleiding vol overgave op behoud van De Jong heeft ingezet. "John verricht uitstekend werk bij PSV. Zijn kennis van de internationale transfermarkt is enorm en cruciaal in een continu veranderende voetbalwereld. Tevens maakt de jeugdopleiding onder zijn leiding een enorme ontwikkeling door. Er heerst grote tevredenheid over zijn manier van werken, ook in combinatie met Roger Schmidt. Wij zijn overtuigd dat de club daar de komende jaren sportief de vruchten van gaat plukken. Dit is een gouden stap."

De algemeen directeur laat ook weten dat PSV 'slagvaardiger' wil zijn op de transfermarkt dankzij een kapitaalinjectie van ruim 50 miljoen euro.

De Jong ambitieus
"Onze doelstellingen zijn ambitieus, maar daar loop ik niet voor weg", reageert De Jong. "In Nederland wil PSV spelen om de prijzen en internationaal streven wij een positie bij de beste 32 clubs van Europa na. Er is nog veel werk te verzetten. De overtuiging dat we daar komen is er. Ik heb het bovendien uitstekend naar mijn zin en ben blij dat ik van onze RvC en mijn mededirectieleden het vertrouwen krijg mijn werk hier voort te zetten."

Nieuwe functie voor Vennegoor
Volgens VI en AD gaat De Jong hulp krijgen van oud-ploeggenoot Jan Vennegoor of Hesselink. De 42-jarige oud-spits van PSV was tot voor kort hoofd scouting en krijgt nu een veel breder takenpakket.

De verwachting is dat Denny Spronck bij PSV de nieuwe hoofdscout zal worden. De afgelopen periode was hij al bezig in die rol en bezochten De Jong en Vennegoor steeds vaker samen wedstrijden.