<
>

Barça onder vuur: ploeg schendt coronaregels tijdens lunch bij Messi

Barcelona viert feest na de zege op Valencia afgelopen zondag. Pro Shots

La Liga heeft een onderzoek geopend naar de spelers van Barcelona. Zij zouden de coronaregels hebben overtreden door met z'n allen bij het huis van sterspeler Lionel Messi te lunchen. Dit bevestigen bronnen aan ESPN.

Mensen mogen elkaar ontmoeten in Catalonië, buiten of binnen, maar alleen in groepen van maximaal zes personen. Messi hield na de trainingssessie van maandag een lunch voor de gehele selectie op zijn terrein in Castelldefels, een badplaats buiten Barcelona.

Lunch op afstand?
Bronnen zeggen dat de spelers en hun partners maandagmiddag aan aparte tafels hebben geluncht, waarbij er voldoende afstand was. Toch is La Liga op zoek naar meer informatie over de lunch bij Messi. Met name de groepsgrootte zou een struikelblok kunnen vormen. Voetballers hebben zich te houden aan strikte coronaregels op wedstrijddagen en zich houden aan de test- en afstandsregels die zijn opgesteld door de desbetreffende regio in Spanje.

Het is echter nog niet voor gekomen dat La Liga ingreep op het gebied van coronaregels. Vier Sevilla-spelers, onder wie Luuk de Jong, kregen exact een jaar geleden kritiek omdat ze een barbecue bijwoonden voordat de competitie in juni herstartte. Toen zij openlijk excuses maakten, was daarmee de kous af.

Cruciale week
Een woordvoerder van Barça zegt dat ze nog niets hebben gehoord van La Liga of lokale autoriteiten. Messi, die nog altijd beschikt over een aflopend contract, ontving de gehele ploeg in zijn huis in Castelldefels, een badplaats buiten Barcelona, ​​na de trainingssessie van maandag.

Zaterdag speelt Barcelona thuis tegen koploper Atlético Madrid, dat een voorsprong heeft van twee punten met nog vier wedstrijden te gaan.