<
>

Swart: "Ajax heeft Bayern en Barça voetbal gebracht"

Sjaak Swart is een blij man na het officieel binnenhalen van de titel door zijn club Ajax. "Het is natuurlijk fantastisch. Elk kampioenschap", zegt 'Mister Ajax'.

De Ajax-legende mocht na een publiekelijke oproep uiteindelijk toch aanwezig zijn bij de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen. Na het met 4-0 gewonnen duel moest Swart wel vrij snel vertrekken. "Je mag komen, maar je moet ook weer snel weg zijn", vertelt Swart. "Normaal ga je lekker zitten met elkaar, met een happie en een drankje".

Ajax het Bayern van Nederland?

Van de veelgenoemde stelling dat Ajax het Bayern München van Nederland is of wordt, wil de befaamde rechtsbuiten niets weten. "Ik wil ons niet vergelijken met Bayern. Daar is het makkelijker dan hier", zegt Swart. "Ajax heeft Bayern en Barcelona aan het voetballen gebracht zoals wij speelden."

Swart heeft er nog lang geen genoeg van en hoopt nog veel kampioenschappen van Ajax mee te maken. "Dat zou mooi zijn", reageert hij op de vraag of hij een 50ste titel nog gaat mee gaat maken. "Ik hoop nog vijftien kampioenschappen."