<
>

Makkelie opnieuw scheidsrechter bij De Klassieker

Pro Shots

Danny Makkelie fluit zondag De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in Rotterdam. Jochem Kamphuis is de VAR vanuit Zeist, de aftrap is om 14.30 uur in De Kuip.

De KNVB stelt Makkelie voor de tweede keer dit seizoen aan voor De Klassieker. In januari floot hij ook de eerste ontmoeting, toen won Ajax in Amsterdam met 1-0.

Voor Feyenoord zijn de belangen beduidend groter dan voor de kersverse kampioen Ajax. De Rotterdammers zijn in strijd met Vitesse om de vierde plaats en kunnen zich na de 3-2 nederlaag tegen ADO Den Haag geen nieuw puntenverlies veroorloven.

Dennis Higler fluit de Brabantse ontmoeting tussen Willem II en PSV. Edwin van de Graaf heeft de leiding heeft over AZ - Fortuna Sittard. Bas Nijhuis is de scheidsrechter bij Sparta - Vitesse.

Midweeks programma

Ook op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei staat er een speelronde gepland in de Eredivisie. Alle duels beginnen om 14.30 uur.

Dennis Higler is dan de leidsman bij de pikante herkansing van VVV tegen Ajax (eerder dit seizoen 0-13 in Venlo).

De Graafschap op jacht naar promotie

In de Keuken Kampioen Divisie staan er nog twee speelronden op het programma. Na kampioen SC Cambuur kan vrijdag ook De Graafschap directe promotie afdwingen.

De ploeg uit Doetinchem is bij winst op bezoek bij Jong Ajax verzekerd van een plek in de Eredivisie volgend jaar. De wedstrijd staat onder leiding van Marc Nagtegaal. Net als de andere duels is de aftrap om 20.00 uur.

De laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is op woensdag 12 mei. Ook dan is de aftrap van alle wedstrijden om 20.00 uur.