<
>

HSV verspeelt opnieuw punten en kan promotie vergeten

Pro Shots

Hamburger SV heeft weer punten verspeeld in de 2. Bundesliga. In de thuiswedstrijd speelde de ploeg uit Hamburg met 1-1 gelijk tegen Karlsruher SC. Door het gelijke spel moet HSV vrezen voor de derde plaats, die recht geeft op een promotiewedstrijd naar de Bundesliga.

In de 56ste minuut kwam HSV nog wel op voorsprong. Simon Terodde miste in eerste instantie zijn penalty, maar schoot in de rebound alsnog binnen. Voor Terodde was het alweer zijn 22ste doelpunt van het seizoen. Nog geen minuut later was het echter raak aan de andere kant. Daniel Gordon kopte raak, na een cornervariant van Karlsruher. Hij klopte Klaus Gjasula makkelijk in de lucht bij de tweede paal.

Door het gelijkspel heeft HSV vijf wedstrijden op rij niet gewonnen. De ploeg staat nog wel derde, maar Holstein Kiel staat op slechts twee punten achterstand. Daarbij heeft Holstein drie wedstrijden minder gespeeld. Daarom lonkt nu nog een seizoen Tweede Bundesliga voor Hamburger SV, dat in 2018 degradeerde naar het tweede niveau in Duitsland.