<
>

Salzburg-trainer Marsch opvolger van Nagelsmann bij RB Leipzig

Pro Shots

Jesse Marsch is na dit seizoen de nieuwe trainer van RB Leipzig. De Amerikaan volgt Julian Nagelsmann op als trainer van de Duitse topclub.

Marsch komt over van Red Bull Salzburg en tekent een tweejarig contract bij Leipzig. De Bundesliga-club moest op zoek naar een nieuwe hoofdcoach, nadat Nagelsmann dinsdag een vijfjarig contract bij concurrent Bayern München tekende. 'Der Rekordmeister' maakt naar verluidt 25 miljoen euro over naar Leipzig voor de pas 33-jarige Duitser, die in Beieren Hansi Flick opvolgt.

Marsch was eerder van juli 2018 tot juni 2019 als assistent van Ralf Rangnick bij Leipzig in dienst. De 47-jarige trainer won vorig seizoen bij Salzburg de landstitel en de beker.

Met onderstaande tweet kondigde Leipzig de komst van Marsch vanochtend aan:

Nagelsmann vervanger Flick

Nagelsmann was sinds 2019 de hoofdtrainer van RB Leipzig. De jonge trainer leidde de club vorig seizoen naar de halve finales van de Champions League.

Dit seizoen staat Leipzig op de huidige tweede plaats in de Bundesliga. De club speelt vrijdag in de halve eindstrijd van de Duitse beker tegen Werder Bremen.

Nagelsmann volgt de vertrekkende succestrainer Hansi Flick op bij Bayern. Hij is de beoogde opvolger van Joachim Löw als bondscoach van Die Mannschaft. Löw stopt na het komende Europees kampioenschap en Flick was zijn assistent toen Duitsland in 2014 de wereldtitel won.