<
>

Manchester City wint League Cup voor vierde keer op rij

Pro Shots

Manchester City heeft voor het vierde jaar op rij de League Cup gewonnen. De ploeg van coach Pep Guardiola won voor 8000 voetbalfans in het Wembley-stadion met 1-0 van Tottenham Hotspur.

Aymeric Laporte maakte in de 82e minuut de enige treffer van de wedstrijd. De Franse verdediger kopte de bal binnen uit een vrije trap van Kevin De Bruyne.

Bij Manchester City bleef Nathan Aké op de bank zitten. Steven Bergwijn kwam bij de Spurs in de slotfase in de ploeg.

City veroverde de League Cup voor de achtste keer. Daarmee kwam de club op gelijke hoogte met recordhouder Liverpool. Zes van die acht zeges pakten de 'Citizens' in de laatste acht jaar.

De finale van de League Cup zou aanvankelijk worden gespeeld op 28 februari, maar werd verplaatst naar april in de hoop dat er toeschouwers aanwezig konden zijn. Onder toezien van enkele duizenden fans was Manchester City in de eerste helft de Spurs op vrijwel alle fronten de baas. Onder regie van De Bruyne dicteerde City en waren er kansen voor Phil Foden, Raheem Sterling en Riyad Mahrez.

In de tweede helft werd Tottenham, waar Ryan Mason de begin deze week ontslagen coach José Mourinho tot het eind van het seizoen vervangt, iets sterker. Zo kreeg Giovanni Lo Celso een kans, maar redde doelman Zack Steffen. Ook City kon maar niet scoren, totdat Laporte vrij werd gelaten bij de vrije trap van De Bruyne en raak kopte. De Spurs, die sinds 2008 wachten op een prijs, konden de nederlaag in de finale niet meer voorkomen.