<
>

Titelfavoriet Twente begint play offs met gelijkspel tegen ADO

Titelfavoriet FC Twente is de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen begonnen met een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag, dat zo langzamerhand een angstgegner aan het worden is voor de Tukkers. Vorige week bereikte het elftal van Sjaak Polak immers nog de bekerfinale na een stunt van jewelste in Enschede.

Lelijk eendje

In de kampioenspoule zijn FC Twente, Ajax en PSV allemaal begonnen met 16 punten (de punten uit het reguliere seizoen gehalveerd). ADO is het lelijke eendje en begon met maar 10 punten. De kans op de schaal lijkt miniem, maar Polak wil laten zien dat zijn ploeg wel degelijks iets te zoeken heeft in deze play-offs.

Reparatiewerk

En na een half uur was daar het eerste bewijsstuk. Twente’s Sisca Folkertsma maakte een klein foutje. Jannette van Belen snoepte haar de bal af en bediende Liz Rijsbergen. Die passeerde Daphne van Domselaar met een diagonaal schot, 1-0. En pas 10 minuten voor tijd kon Twente de schade repareren. Renate Jansen leverde een geweldige voorzet af, die nota bene door oud-ADO speelster Marisa Olislagers werd binnengeknald, 1-1.

Hoe groot de schade voor Twente is na dit gelijke spel, weten we zondag. Dan staan PSV en Ajax tegenover elkaar in Eindhoven. Uiteraard is die wedstrijd live te zien op ESPN.