<
>

Statement Eredivisie CV: "Tornt aan basisprincipes van sport"

Ook de Eredivisie CV is met een serieus statement gekomen tegen de aangekondigde Super League. De belangenorganisatie van de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie heeft na enige tijd van verdieping geconcludeerd dat de opzet onaanvaardbaar is.

"Het belangrijkste bezwaar is dat sportieve prestaties in de nationale competitie niet van invloed lijken te zijn op het kunnen meedoen aan deze nieuwe Europese competitie (The Super League, red.). Dit holt het belang van de nationale competities uit, maar vooral tornt het aan de basisprincipes van sport", aldus Eredivisie-directeur Jan de Jong in het statement.

Krachtige reactie supporters

"Presteren moet beloond worden", vervolgt De Jong. "En iedereen moet in theorie van iedereen kunnen winnen of in ieder geval kunnen uitkomen in wedstrijden tegen elkaar. Dat verklaart ook waarom supporters in diverse landen zo krachtig reageren en ageren tegen dit initiatief. Die hebben dat feilloos in de gaten."

"Voor de duidelijkheid, de Eredivisie CV heeft samen met de KNVB en de Europees spelende clubs in een eerder stadium ook aan de UEFA laten weten de nodige op- en aanmerkingen te hebben ten aanzien van de bestaande Europese competities en verdeling van de gelden", aldus Jan de Jong.