<
>

Drommel kiest met PSV voor carrière: "Ben niet op geld uit"

Joël Drommel maakt deze zomer de overstap van FC Twente naar PSV. De clubs kwamen er in eerste instantie niet uit, maar toen Drommel zelf water bij de wijn deed werd de transfer afgerond. "Ik ben niet op geld uit."

De overgang van Drommel naar PSV ontaarde in een ware transfersoap. Voor de doelman was het een wijze les hoe zoiets in zijn werk gaat. "Ik kreeg er elke week vragen over. Natuurlijk hoop je dat het zo snel mogelijk wordt afgerond, want het was al heel snel bekend. Dan wil je dat het snel klaar is en je koppie bij FC Twente kan houden. Nu heeft het even geduurd, dat is vervelend. Maar daar leer je ook weer mee omgaan."

De doelman en PSV waren er al vrij snel uit, maar de clubs zelf niet. Twente zou aanvankelijk zo'n 6,5 miljoen euro willen ontvangen. De doelman zelf noemde dat tegen ESPN 'een beetje aan de forse kant'. Belangrijk in de deal was dat Drommel afzag van een contractueel afgesproken percentage van de transfersom. "Ik ben niet iemand die op geld uit is. Ik ben iemand die naar ontwikkeling en naar carrière kijkt. En ik denk dat dit de beste vervolgstap voor mij is."

Meevoetballende keeper
Komend seizoen komt Drommel dus uit onder trainer Roger Schmidt en krijgt hij te maken met een ander systeem. "Dat zal anders zijn dan ik ben gewend. Iedereen heeft daar zijn mening over. Ik ga het vanzelf leren."

Schmidt ziet graag dat zijn doelman goed kan meevoetballen. Wat dat betreft komt het niet slecht uit dat Drommel tot de C-junioren geen doelman maar veldspeler was. "Ik ben een keeper die graag uit de zestien komt. Dus ik vind het logisch dat ze bij mij terecht zijn gekomen."

Drommel heeft Schmidt nog niet ontmoet, maar wel via FaceTime gesproken. Of Drommel eerste keeper wordt houdt hij liever in het midden. "Je gaat naar een nieuwe clubs, dan begin je weer op nul. Je moet je weer bewijzen en laten zien dat je de nummer één wil worden en wil zijn. Dat geldt voor iedere club."