<
>

Mason (29) maakt seizoen af als hoofdcoach Tottenham

Pro Shots

Ryan Mason is door Tottenham Hotspur benoemd als coach tot aan het eind van het seizoen. De pas 29-jarige Engelsman volgt daarmee José Mourinho op die maandag werd ontslagen door de Premier League-club.

Mason maakte op 27 november 2008 zijn debuut in de Nijmeegse Goffert als speler van Tottenham Hotspur in het met 0-1 gewonnen UEFA Cup-duel met N.E.C. Daarna werd hij veelvuldig verhuurd door de club uit Noord-Londen.

Hij maakte minuten bij Yeovil, Doncaster Rovers, Millwall, Lorient en Swindon Town alvorens hij 53 keer uitkwam in de hoofdmacht van Tottenham. In de zomer van 2016 maakte de middenvelder voor 15 miljoen de stap naar Hull City. Daar speelde hij op 22 januari 2017 zijn laatste wedstrijd tegen Chelsea.

Schedelbreuk maakt einde aan loopbaan

Tegen Chelsea raakte Mason zwaargeblesseerd nadat hij met Gary Cahill botste. De koppen van de twee Britten kwamen keihard tegen elkaar, waarbij Mason een schedelbreuk opliep. De artsen zeiden niet veel later dat Mason nooit meer betaald voetbal kon spelen en dus maakte hij op 26-jarige leeftijd een einde aan zijn carrière als speler.

Sinds de zomer van 2019 zit Mason op de bank als assistent bij de club die hem opleidde. Nu neemt hij als interim-trainer de honneurs waar bij de nummer zeven van de Premier League. Michel Vorm keert ook terug bij de club. De oud-international van Oranje wordt keeperstrainer bij de Londenaren.