<
>

Voorzitter Pérez slaat terug: "Real zal zeker niet worden verbannen"

Florentino Pérez heeft de dreigementen van de UEFA aan het adres van de clubs uit de Super League afgedaan als onzin. De UEFA wil clubs die meedoen aan de Super League verbannen uit de Champions League en spelers van deze clubs verbieden om deel te nemen aan EK's en WK's. "Dat gaat niet gebeuren", zegt de voorzitter van Real Madrid en de Super League.

De UEFA-voorzitter Aleksandar Ceferin maakte maandag bekend dat deelname aan de Super League betekent dat spelers niet mogen deelnemen aan EK's of WK's. "De spelers hoeven zich geen zorgen te maken, want dat gaat niet gebeuren", zei Perez tegen het Spaanse tv-programma El Chiringuito. "Dat is de verwarring die dit soort organisaties met een monopolie willen zaaien."

Ook het dreigement van de UEFA om halve finalisten Real Madrid, Manchester City en Chelsea dit jaar nog te verbannen uit de Champions League ziet Pérez niet gebeuren. "'Real Madrid zal niet worden verbannen, en dat geldt ook voor Manchester City of Chelsea. Dat weet ik honderd procent zeker. Niet uit de Champions League, niet uit LaLiga, niet van dat alles."

Het bekend maken van de Super League zorgde voor veel kritiek vanuit alle hoeken. Pérez vindt dat niet terecht. Hij vindt de Super League geen gevaar voor de voetbalsport maar juist de noodzakelijke redding. "Het klopt niet dat dit voor de rijke clubs is. Ik ben niet de eigenaar van Real, ik ben de voorzitter. Real is een club met leden. Alles wat ik doe, is voor het welzijn van het voetbal", aldus Pérez. "We doen dit om het voetbal, dat in een kritieke situatie verkeert, te redden."

Perez verwijst naar de grote gevolgen die de coronapandemie voor de voetbalsport heeft. Real Madrid heeft grote schulden, net als bijvoorbeeld FC Barcelona. Pérez: "De situatie is erg dramatisch. We moeten nu het voetbal redden, zodat we de komende 20 jaar weer in vrede kunnen leven."

Rechtbank Madrid

De UEFA mag volgens een Spaanse rechtbank voorlopig geen sancties opleggen aan spelers of clubs die zich hebben ingelaten met de nieuw te vormen en 'besloten' Super League. Eerst moet uitgebreid worden onderzocht of er oplossingen in het conflict mogelijk zijn. Nog niet duidelijk is of de Spaanse rechtbank gezag heeft over de in Zwitserland gevestigde UEFA.