<
>

PSV Vrouwen gaan ten koste van Ajax naar de bekerfinale

Leuchter scoort de 1-0 namens PSV Pro Shots

PSV Vrouwen heeft zich geplaatst voor de finale van de TOTO KNVB Beker. In de halve finale zijn ze met 1-0 te sterk voor Ajax. Het enige doelpunt wordt gemaakt door Romée Leuchter.

Het zijn de Amsterdammers die al vroeg in de wedstrijd een grote kans krijgen. Uit een vrije trap kopt aanvoerder Stefanie van der Gragt op doel, maar haar poging wordt voor de lijn weggehaald door Mandy van den Berg. Een paar minuten later is het wel raak, maar dan aan de andere kant. Een voorzet van Romée Leuchter gaat over keeper Lize Kop en via de paal in het doel. Een lucky goal voor PSV, maar eentje die wel telt. Even later raakt Leuchter geblesserd, maar probeert ze de wedstrijd af te maken. Dat lukt uiteindelijk niet en wordt ze vlak voor rust gewisseld.

In de tweede helft snel een grote kans voor Ajax. Een poging van Nikita Tromp wordt goed gestopt door Sari van Veenendaal. Ook PSV creëert het één en ander, maar tot een tweede treffer komt de ploeg uit Eindhoven niet. Na een uur spelen lijkt Van der Gragt weer bijna te scoren, maar ook nu wordt haar kopbal voor de lijn tegengehouden door een speelster van PSV.

Door de overwinning speelt PSV op 5 juni de bekerfinale in Almere, tegenstander is dan ADO Den Haag.