<
>

Stam begint MLS-seizoen met gelijkspel

Tyton was goed voor elf reddingen tegen Nashville Pro Shots

Jaap Stam is het nieuwe MLS-seizoen begonnen met een gelijkspel in Nashville. FC Cincinnati speelde 2-2 in het Nissan Stadion.

De bezoekers komen al vroeg op voorsprong, waar Jurgen Locadia op de bank begint. Na twaalf minuten is het raak voor Cincinnati door een treffer van Luciana Acosta. De Argentijn wipt de bal mooi over doelman Joe Willis heen en tikt de bal vervolgens in het doel.

Een paar minuten later krijgt Cincinnati een strafschop na een enorme fout van Willis. Voor recordaankoop Brenner een koud kunstje. De Braziliaan die voor bijna twaalf miljoen euro is gekocht van Sao Paulo scoort in zijn eerste wedstrijd.

Clubrecord voor Tyton

Daarna lijkt er niets meer te lukken bij de ploeg van Stam. Jhonder Cádiz scoort snel na de 0-2 de aansluitingstreffer. Daarna wordt het de wedstrijd van oud-PSV'er Przemysław Tytoń. Hij is goed voor elf reddingen in de wedstrijd en dat is een clubrecord

De Pool kan alleen niet de gelijkmaker voorkomen. Een mislukte voorzet van Randall Leal valt uiteindelijk in het doel.

Een debuut om snel te vergeten voor Austin

Austin FC is dit seizoen nieuw in de MLS. De club is twee jaar geleden opgericht en speelt zaterdag haar eerste competitiewedstrijd. In Los Angeles wordt er met 2-0 verloren van LAFC. Bij Austin ,ag oud-Ajacied Danny Hoesen beginnen, maar wordt na een uur spelen gewisseld. Corey Baird en Jose Cifuentes zijn trefzeker namens de thuisploeg.