<
>

Kapitaalinjectie van 50 miljoen voor PSV

Pro Shots

PSV verwacht de komende maanden een kapitaalinjectie van tientallen miljoenen euro. Dat heeft president-commissaris Robert van der Wallen gezegd.

Dit zal gebeuren door een uitbreiding van het partnerfonds, een constructie van meerdere investeerders. Ook neemt de club een nieuwe hypotheek op het stadion, om zo geld te genereren. De club verwacht de lasten daarvan gezien de huidige lage rentestand gemakkelijk op te kunnen brengen.

In totaal rekent PSV op een injectie van zo’n 50 miljoen euro. Dit geld kan gebruikt worden voor investeringen in de spelersgroep, het Philips Stadion en PSV Campus De Herdgang.

Concurrentiepositie nationaal en internationaal versterken

PSV zegt geen zeggenschap uit handen te geven. De directie verwacht door deze keuze de concurrentiepositie nationaal en internationaal te versterken.

Van der Wallen zegt in het Eindhovens Dagblad. "We steken samen met de directie van PSV veel tijd in het bewaken en verbeteren van onze positie. Het is nu tijd dat we met PSV een volgende stap zetten, waarmee we voorwaarden scheppen om in de toekomst een succesvolle club te blijven. Voor veel voetbalclubs en ook PSV is de coronaperiode enorm zwaar geweest, maar we zetten in deze regio juist dan samen de schouders eronder."

Prijzen winnen

"Ik vind dat wij de laatste jaren te weinig prijzen hebben gewonnen", aldus Van der Wallen. "Ik wil dat PSV voor het hoogste gaat en niet dat we ooit genoegen nemen met een beetje spelen voor plek drie of vier. Niet dat die cultuur nu leeft bij de club, zeker niet"

"We hebben een uitstekend functionerende directie en ik denk dat we met onze trainer Roger Schmidt en zijn staf een geweldig begeleidingsteam hebben. Maar we moeten financieel wel flinke stappen vooruit gaan zetten om verder te komen en ook internationaal mee te blijven spelen. Daarvoor is nu het perfecte moment daar."

Schmidt krijgt meer middelen om zijn selectie te versterken. "De daadwerkelijke invulling is aan de directie en trainersstaf. Dat er weer veel staat te gebeuren, is duidelijk. We denken nu buiten het veld een beslissende zet voor de toekomst te doen."