<
>

NAC verspeelt tegen Roda punten in jacht op tweede plaats

Roda JC - NAC Pro Shots

Roda JC Kerkrade - NAC 3-3

NAC kwam drie keer terug van een achterstand maar verspeelde twee dure punten in de jacht op plaats twee. Ali Messaoud, Thijmen Goppel en Danny Bakker scoorden voor Roda, de gelijkmakers vielen via Lewis Fiorini, Mounir El Allouchi en Mario Bilate. Van de laatste vier wedstrijden heeft NAC er maar één gewonnen. Roda staat op plaats 8, NAC heeft drie punten achterstand op nummer twee De Graafschap dat maandag nog in actie komt. NAC werd in aanloop naar de wedstrijd getroffen door een corona-uitbraak bij vier spelers waardoor basisspelers Michaël Maria en eerste keeper Nick Olij ontbraken in de opstelling.

TOP Oss - MVV 2-2

TOP Oss blijft in de race voor de vierde periode-titel met een punt tegen MVV. Mart Remans opende de score voor Oss, Djibril Dianessy en Gaston Salasiwa draaiden de wedstrijd om maar enkele minuten voor tijd schoot Olivier Rommens raak uit een strafschop voor de gelijkmaker.

FC Eindhoven - Jong Ajax 3-0

Met interim-trainer Pascal Maas op de Eindhovense bank in plaats van de op non-actief gestelde Ernie Brandts won Eindhoven verrassend met 3-0 door doelpunten van Pozo, Peijnenburg en Donkor. Na 5 minuten miste Taylor een penalty voor Ajax. De wedstrijd werd overschaduwd door een op het oog zware knie-blessure van Naci Ünüvar die schreeuwend van de pijn naar de grond ging.

FC Dordrecht - FC Den Bosch 2-6

Hekkensluiter FC Den Bosch viert de zesde overwinning van het seizoen. Ringo Meerveld mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen na zijn hattrick. Jizz Hornkamp scoorde twee keer, net als Dordrechts Richie Musaba.

Jong FC Utrecht - FC Volendam 2-3

Volendam verdedigt de zevende plaats op de ranglijst dankzij de winnende treffer van invaller Martijn Kaars in de 90e minuut.

Telstar - Excelsior 1-1