<
>

Ten Hag: "Rensch heeft momentje gehad met zijn knie"

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft vooraf aan de bekerfinale van de TOTO KNVB Beker aangegeven verrast te zijn door een terugslag in de revalidatie van Devyne Rensch. Verder gaf de Ajax-coach tijdens de persconferentie aan dat hij Vitesse ziet als de revelatie van het seizoen.

"Natuurlijk zijn er wat kleine pijntjes en wat klachten, maar die zijn er naar iedere wedstrijd", zei Ten Hag. "Door de naam van Sean Klaiber staat nog geen streep, maar het zal wel moeilijk worden. Rensch heeft eergister op de training een momentje gehad met zijn knie en vandaag niet getraind. Dat wist ik gisteravond niet. We moeten het morgen gaan bekijken, maar het is niet uitgesloten."

"Ik ga morgen Mazraoui zien op de training. Hij is natuurlijk in Amsterdam achtergebleven en het is niet uitgesloten dat hij er zondag bij is", aldus Ten Hag over de fysieke gesteldheid van zijn spelers. "Mentaal is het goed. Een nederlaag doet natuurlijk altijd pijn. We zijn getergd om zondag revanche te nemen", zei Ten Hag over de mentale weerbaarheid.

Revelatie dit jaar

"Het belangrijkste is nu de beker. Ik merk aan mijn spelers dat ze er echt voor willen gaan. Bij Ajax heb je kans om vaak op dit podium te komen en daar zullen ze bij Vitesse wel van bewust zijn. Het is een buitengewoon goede ploeg. De revelatie van dit Eredivisie-seizoen. Ze hebben van alle topploegen gewonnen, behalve van Ajax", zei Ten Hag

Aanvoerder Dusan Tadic hoopt dat zijn ploeg weer wat zilverwerk kan bijschrijven. "Er is honger in onze ploeg. We willen elke prijs pakken. We hebben een goed seizoen. Ajax wil altijd een prijs pakken."