<
>

Geen bekeruitreiking met clubcoryfee zondag

TOTO KNVB Beker Pro Shots

Bij de bekerfinale in De Kuip zondag zal er geen fysieke bekeruitreiking plaatsvinden. Vanwege de coronamaatregelen wordt de beker op een zuil op het podium gezet. De aanvoerder van de winnaar, Ajax of Vitesse, mag de beker daar dan vanaf pakken. Bij die uitreiking is dit jaar ook geen clubcoryfee betrokken. Normaalgesproken geeft een bekende oud voetballer of trainer van de winnende ploeg de beker aan de aanvoerder. KNVB directeur Eric Gudde zal nu de beker op de zuil op het podium zetten.

De finale wordt gespeeld in een leeg stadion. Vorig jaar ging de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht helemaal niet door vanwege de pandemie. Het vorige seizoen werd dan ook zonder bekerwinnaar afgesloten.

Scheidsrechter Björn Kuipers kan zondagavond in De Kuip rekenen op hulp van videoarbiter Pol van Boekel en ook van doellijntechnologie. Ajax won de KNVB-beker al negentien keer en is daarmee recordhouder. Vitesse won de beker in 2017. Ricky van Wolfswinkel bezorgde de Arnhemse ploeg met twee doelpunten in de finale tegen AZ (2-0) de eerste hoofdprijs in de clubhistorie.